Σπύρος Σιαμπλής

Έτσι όπως τα έκανε, θα ανέβει τον… Γολγοθά του ο Παναθηναϊκός

Ο Σπύρος Σιαμπλής στέκεται στα επαναλαμβανόμενα αμυντικά λάθη και την αλλοπρόσαλλη εικόνα του Παναθηναϊκού που τον αναγκάζει να… ανέβει τον δικό του Γολγοθά από εδώ και πέρα!

Έβαλε τα χέρια του και… έβγαλε τα μάτια του ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, με την νέα ήττα του από τον ΠΑΟΚ με 2-3 να έχει πολλαπλές συνέπειες, ενόψει της συνέχειας των φετινών playoffs.

Σε βαθμολογικό επίπεδο, πλέον, το «τριφύλλι» βρίσκεται στο -4 από τον «δικέφαλο του Βορρά» (σ.σ. ουσιαστικά -5, λόγω του πλεονεκτήματος που απέκτησε σε περίπτωση ισοβαθμίας), έχοντας ταυτόχρονα «ακυρώσει» το «διπλό» στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Σε ψυχολογικό, ο μεν ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει ότι του έχει πάρει τον αέρα, σε ό,τι φορά στα παιχνίδια στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου σημειωτέον μετράει 3Χ3 σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Betsson!

Ο δε Παναθηναϊκός επαληθεύει πως, κακά τα ψέματα, για μια σειρά από λόγους, ο συγκεκριμένος αντίπαλος «δεν του πάει». Το ίδιο φαίνεται να ισχύει -βάσει αποτελεσμάτων, τουλάχιστον, για εκείνον και τους «ερυθρόλευκους», ασχετα αν απέχουν μόνο δύο πόντους στη βαθμολογία, πλέον...

Δεν συνιστά δημοσιογραφικό κλισέ, ή υπερβολή λόγω του κακού μομέντουμ. Το μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι τελικός. ΤΕΛΙΚΟΣ κανονικός, από αυτούς που δεν παίζονται αλλά ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ. Το... πώς, ας το βρούν οι αρμόδιοι!



Για να επιστρέψουμε, όμως, στη χθεσινή αναμέτρηση και το ξεκίνημα του σημειώματος, μιλάμε για την επιτομή της αυτοκτονίας και του μεγάλου πισωγυρίσματος σύμφωνα πάντα με το πως μπήκαν οι ομάδες στην αναμέτρηση, ξεκάθαρα και δίχως περιστροφές.

Από την μια, είχαμε τα επαναλαμβανόμενα λάθη στα μετόπισθεν. Δέχτηκαν οι «πράσινοι» δύο γκολ… καρμπόν, από την δεξιά τους πλευρά, χωρίς να βγάλουν την παραμικρή άμυνα. Ακόμα και στο τρίτο τέρμα του ΠΑΟΚ, υπάρχει μεν πολύ καλή μετάβαση του αντιπάλου, αλλά… μηδενική αντιμετώπισή του.

Στοιχείο, βέβαια, που συνιστά και το δυνατό του σημείο και -θα- έπρεπε να είχαν προβλέψει άπαντες στην ομάδα. Από το τεχνικό επιτελείο, στον σχεδιασμό του αγώνα, μέχρι τους παίκτες που, στην τελική, βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ πήρε ένα ρίσκο να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του. Ρίσκο το οποίο, βάσει εικόνας και αποτελέσματος, δεν του βγήκε! Καθώς ναι μεν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο «ορμητικός» στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ταυτόχρονα όμως και «ανοιχτός». Δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του να εκμεταλλευτεί τα άδεια άκρα και να κάνει το παιχνίδι του, παίρνοντας δύο φορές το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, όπου ο Τούρκος προπονητής χρησιμοποίησε ένα πιο ορθολογικό σχήμα, η εικόνα όντως άλλαξε προς το καλύτερο. Χάθηκαν ευκαιρίες, «έπαιξε μπάλα» και ο Ντόμινικ Κοτάρσκι και παρά την προσπάθεια, δεν αποφεύχθηκε το… μοιραίο.



Είναι, πλέον, αναστρέψιμη μια διαφορά έξι βαθμών από την πρωτοπόρο στην διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, με τα ντέρμπι να διαδέχονται το ένα το άλλο; Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, προφανώς και ναι!

Δίνει η «μια ζέστη, μια κρύο», όμως, εικόνα του Παναθηναϊκού την δυνατότητα στους φίλους του να αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρει; Όχι, σε καμία περίπτωση…


Και τωρα, τί; Χρειάζεται να υπάρξει άμεση ανασυγκρότηση, να γίνει αυτοκριτική από όλους να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο και πιο... φυσιολογικό πλάνο και, επιτέλους, ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την «Ένωση».

Γιατί, για όποιον το έχει λησμονήσει, το «τριφύλλι» συνεχίζει να… υποφέρει στο γήπεδό του, παίρνοντας μεγάλες νίκες και προκρίσεις μόνο μακριά από αυτό. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να κάνει σεφτέ, για να μείνει ζωντανό στη «μάχη» του τίτλου.

Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για τη νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ

ΥΓ: Το παράδειγμα του Μπερνάρ Ντουάρτε πρέπει να αποτελέσει οδηγό για όλους! Ο Βραζιλιάνος μέσος συνεχίζει να συμπεριφέρεται όχι ως παίκτης που θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, αλλά σαν ηγέτης και αυτό πρέπει να το κάνουν κι άλλοι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x